Activitats d’un dia: Castanyada

Per l’entrada de la tardor i l’època de la castanyada, Can Putxet organitza jornades perquè els nens i nenes coneguin les característiques i curiositats d’aquesta època de l’any. Tot combinant activitats lúdiques i de coneixement de l’entorn natural, tots els participants de l’activitat acabaran menjant castanyes acabades de fer.
La “castanyada” s’organitza de la manera següent:

HORARI:
10-11h Arribada a la casa de colònies Can Putxet i esmorzar
11.00h Inici de l’activitat
13.15h Torrada de castanyes
13.30h Finalització de l’activitat

OBJECTIU:
Observar l’entorn natural (alzines, oliveres, pins i vegetació de l’entorn)
Observar i conèixer els castanyers i les castanyes
Apendre a recollir castanyes
Sortides per a nens de P3, P4, P5 i Cicle Inicial

ORGANITZACIÓ I DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:
Per grups de 15-20 nens acompanyats d’un monitor guia, s’iniciarà un passeig tot observant i escoltant el monitor. Es caminarà per un petit bosc, una petita granja d’animals i, finalment, s’arribarà als castanyers. Allà els nens i nenes es trobaran amb el “TROBADOR DE ROVELLONS”, que els explicarà curiositats del castanyer i del bosc, els cantarà amb la seva guitarra i, a través de diferents senzilles proves-pregunta que hauran de superar, els donarà permís per recollir les castanyes.

Els nens i nenes colliran les castanyes i, seguidament, acudiran a la “MARIA LA CASTANYERA”, que els estarà esperant per ensenyar-los com es torren les castanyes i quines són les eines necessàries. Tot observant com feineja, es cantaran les cançons de la temporada. Finalment, ja es podrà anar a dinar. Els monitors donaran les castanyes torrades per les postres.

CONSULTA ELS PREUS