ELS COLORS DE LA PRIMAVERA- LLAVORS A LA CALVA

Introducció de què és una llavor i quina importància tenen per la continuïtat dels boscos, matollars i prats amb l’ajut d’un powerpoint a l’aula. Al mateix lloc es muntarà com en un joc de peces i amb l’ajuda dels monitors, una flor del tipus rosàcia típicament usada en ensenyament.

Després es farà una volta pels voltants de Can Putxet fixant-nos en la quantitat i varietat de flors que hi ha durant la primavera. (aquesta part depenent del temps i de l’edat dels nens)

Per equips organitzats se’ls hi donarà un mapa amb uns punts marcats, cada equip haurà d’anar a buscar aquests punts o fites, un cop trobats aquests punts hauran d’agafar una targeta per equip de cada punt. En total 10 punts o fites, per tant 10 targetes. Aquestes targetes són 5 parts de la reproducció sexual amb la seva explicació (la primera són les parts de la flor i les altres 4 són les fases de la reproducció sexual de les plantes: la pol·linització, la fecundació, la formació del fruit i la llavor i per últim la germinació) i 5 fotos sobre les fases. Un cop recopilades les 10 targetes, els equips les hauran de posar per ordre.

Tornada a l’aula per construir un “Pep-pèls”. Es tracta d’un ninot fet amb unes mitges, llavors de gespa, substrat de plantació i els ulls, peus i mans. Un cop fet, se l’enduran a casa i l’hauran d’anar regant. Al cap del temps les llavors germinaran i li creixeran els pèls del ninot.